Overunity.com Archives is Temporarily on Read Mode Only!

Free Energy will change the World - Free Energy will stop Climate Change - Free Energy will give us hope
and we will not surrender until free energy will be enabled all over the world, to power planes, cars, ships and trains.
Free energy will help the poor to become independent of needing expensive fuels.
So all in all Free energy will bring far more peace to the world than any other invention has already brought to the world.
Those beautiful words were written by Stefan Hartmann/Owner/Admin at overunity.com
Unfortunately now, Stefan Hartmann is very ill and He needs our help
Stefan wanted that I have all these massive data to get it back online
even being as ill as Stefan is, he transferred all databases and folders
that without his help, this Forum Archives would have never been published here
so, please, as the Webmaster and Creator of these Archives, I am asking that you help him
by making a donation on the Paypal Button above.
You can visit us or register at my main site at:
Overunity Machines Forum

Kapanadze and other FE discussion

Started by stivep, May 26, 2018, 01:48:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 21 Guests are viewing this topic.

r2fpl

Quote from: lukaszkwiatkowskii on October 27, 2021, 11:25:53 AM
Mógłbym cię zapytać o to samo, w czy coś zrobiłeś.
Ale po to mam szeroką wiedzę i praktyczne doświadczenie w wielu dziedzinach żeby jej używać a nie bezmyślnie replikować wszystko bo może kiedyś coś wyjdzie, i cud się stanie jak dowiem się jak to działa.

Owszem zrobiłem ale to pytanie na pytanie i bronisz się w ten sposób... i te "...bezmyślnie replikować". Słabe.
Nie odniosłeś się do Hendershota a to by było merytoryczne tu, a tak to zawalamy wątek.

lukaszkwiatkowskii

Odniosłem się do Hendershota jak pisałem o rezonansie, i to było bardzo merytoryczne, chcesz szukać przyczyny w radarach twoja sprawa, co do bezmyślnego replikowania czy to było słabe czy mocne bez różnicy, dla mnie prawdziwe, możesz się nie zgadzać masz do tego prawo, po to jest prowadzona dyskusja na forum aby każdy mógł przedstawiać swoje racje, teorie, praktyki, nie wszyscy ze wszystkimi muszą się zgadzać.

lukaszkwiatkowskii

Układ symetryczny, jak widać na schemacie, dwa obwody pułapkowe LC nisko-częstotliwościowe (to te z dużymi elektrolitami), odpalasz cały obwód machając magnesem przy solenoidzie, to powoduje impuls rezonansowy który zgaśnie za kilka dni.

r2fpl

Problem w tym, że to nadal spekulacje i domniemania. To co piszesz jest od kilku lat co najmniej na tym i innych forach ale ok. to co napędza ten rezonans ?
Znam jedno zjawisko rezonansu "wiecznego" więc wiem, że jest to możliwe i powtarzalne 100% Doświadczenie jest dość proste i sprowadza się do uchwycenia rezonansu bez źródła zasilania. Jednak ja nie potrzebuje impulsu aby go zobaczyć i nie są to fale elektromagnetyczne, a zwykły magnes który działa jak kamerton. Niby nic ale to samo mówił Steven Mark. "...Chodzi o te nic"

lukaszkwiatkowskii

To jak masz obwód LC z bardzo dużym kondensatorem to chyba wiadomo gdzie jest przechowywana energia, nawet jak zasilasz przez krótką chwilę, a poza tym analizowałem to kilkanaście lat temu, więc na forach wtedy nie wiele było. Podstawy obwodów elektrycznych, magnetycznych i ich symulacja, są tu potrzebne jak cholera, jest to podstawowa wiedza żeby czym kolwiek się zająć na poważnie oraz czytanie ze zrozumieniem.